1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Rijstsalade
  6. griekse rijstsalade

griekse rijstsalade

  • Grieks, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-2000

Ingrediënten 2 personen


2 tomaten, 50 gram komkommer, 1/2 rode ui, 80 gram feta kaas, 80 gram rijst, zout, peper, 1 theelepel oregano, olijfolie, 1/2 eetlepel wijnazijn rood



Pittige salade uit de Griekse keuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst gaar in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop intussen een sausje van de olie, azijn, wat peper en zout en de oregano.
Snij de tomaten in parten, de komkommer in plakken en de gepelde ui in ringen.

Bereidingswijze

Meng het gemaakte sausje door de warme rijst
Meng de tomaat, komkommer, ui, feta door de iets afgekoelde rijst.
Laat de smaken ca. 1 uur intrekken. Schep alles af en toe om.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk als bijgerecht bij een Griekse maaltijd.
Bijv.bij de stifado die ook op mijn pagina staat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkienel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkienel
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top