Romige Vissoep

  • Internationaal, Soep
  • 20-30 min.
  • Romige Vissoep

    Romige Vissoep

    Romige Vissoep

Heerlijk gevulde vissoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pot visfond
witte droge wijn
150 g blokjes zalmfilet
150 g kabeljauwfilet
300 g grote garnalen
150 g kleine garnalen
150 g gekookte mosselen
200 g fruits de mer
1 ui
1 teentje knoflook
3 el tomatenpuree
1 laurierblaadje, zout, peper, cayennepeper
200 ml Room Culinair
50 g boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 540,74 kcal
Koolhydraten 16,47 g
Eiwitten 50,62 g
Vetten 28,07 g

Bereidingswijze

Doe de visfond in de pan, vul de pot vervolgens met evenveel witte wijn en water, doe dit allemaal in de pan met visfond. (In totaal dus 1 pot visfond, gelijke hoeveelheid witte wijn en gelijke hoeveelheid water).
Voeg vervolgens de zalmfilet, kabeljauwfilet, en kleine garnalen toe en kook het ongeveer 10 minuten.
Bak ondertussen 1 gehakte ui en 1 gesnipperd teentje knoflook in de boter goudbruin en voeg de grote garnalen, gekookte mosselen en fruits de mer toe. Temper het vuur, voeg tomatenpuree, laurierblaadje, wat zout, peper en cayennepeper toe. Roer dit goed en voeg dit geheel toe aan de visbouillon en kook dit 15 minuten.
Meng de Room Culinair erdoor en verwarm dit goed. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.

Serveertip

Serveertip: lekker met stokbrood en rouille!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

shell_seeker avatar
shell_seeker

Doorsturen

Home Recepten