1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Rode kool
  6. Eendenborstfilets Met Rode Kool En Appel

Eendenborstfilets Met Rode Kool En Appel

Door: smullen_met_mireille

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2000

Ingrediënten


*200 gram panklare rode kool
*3 eetlepels olie
*1 eetlepel azijn
*zout en peper
*4 appels
*2 eendenborstfilets
*3 eetlepels rode port
*1? eetlepels cranberrycompote



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Door de rode kool 2 eetlepels olie en azijn mengen. Op smaak brengen met zout en peper en laten staan. De appels schillen. De klokhuizen verwijderen en de appels in dunne plakken snijden.
Het vel van de eendenborst met een scherp mesje in ruitpatroon inkerven.
De filets bestrooien met zout en peper.
In een koekenpan met anti aanbaklaag de filets eerst ongeveer 5 minuten op de velkant bakken, keren en nog ongeveer 3 minuten bakken.
De filets in aluminiumfolie wikkelen. In de pan met achtergebleven braadvocht 1 eetlepel olie verhitten. De appels in ongeveer 4 minuten lichtbruin bakken en halverwege keren. De appels uit de pan nemen en de rode kool in dezelfde pan ongeveer 4 minuten roerbakken.
De port en de cranberrycompote erdoor roeren en nog ongeveer 2 minuten bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
De rode kool aan een kant van het bord scheppen.
De appelplakjes erop leggen.
De eend in dunne plakken snijden en ernaast leggen.
Serveren met aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen_met_mireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top