Castillian Hot Chocolate

  • Spaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-02-2000

Spaanse Cacoa, alcoholvrij. Een dikke, rijke Spaanse hete chocoladedrank, voor 6 porties.

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 kop ongezoet cacaopoeder
1 kop suiker
7 theelepels korenbloem
1/2 kop water
4 koppen melk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

(1) Meng de cacao en de suiker.
(2) Los de korenbloem op in het water en meng dit met het cacao-suiker-mengsel in een middelgrote koekepan. Roer dit totdat een gladde pasta ontstaan is.
(3) Begin dit mengsel te verhitten, daarbij continu roerend met een garde. Giet er geleidelijk de melk bij. Blijf roeren, en breng het op een zachte kooktemperatuur.
(4) Laat dit, terwijl je vaak roert, 10 minuten zachtjes koken. De cacao is klaar wanneer deze dik en glad is.

Serveertip

Opmerking: De dikheid van de cacao, wanneer deze klaar is, moet overeenkomen met die van een chocoladepudding die net niet stijf geworden is. Wanneer je de helft van de hier gegeven hoeveelheden neemt, dan krijg je precies genoeg om twee grote mokken te kunnen vullen. Deze drank is vooral erg lekker wanneer je er churros in doopt (een churro is een met suiker bestoven, diep-gevroren, op een doughnut lijkende stick).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten