1. Home
  2. Recepten
  3. Goedkope en snelle keuken
  4. Jambalaya
  5. Jambalaya

Jambalaya

Door: soulfood

  • Goedkoop en snel,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2000

Ingrediënten 4 personen


150 gr. slagers achterham
100 gr. chorizo (stukje)
2 uien
1 rode en 1 groene paprika
300 gr.wilde en wilde rijst (Lassie)
olijfolie
1 tablet kippenbouillon
2 bakjes jumbo garnalen
cajunkruiden
1 blik tomatenblokjes


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan


Zoals beloofd hier mijn recept voor Jambalaya. Een lekker cajungerecht met wilde rijst en zo gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ham en de chorizo in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Los het kippenbouillontablet op in 5dl. heet water.

Bereidingswijze

Verhit 4 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui in ca. 2 minuten.
Voeg de rijst toe en roer tot de korrels gaan glanzen.
Voeg de tomatenblokjes, cajunkruiden en de bouillon toe en laat het met een deksel op de pan op een laag voor zachtjes koken voor ongeveer 20 minuten.
Voeg de ham, garnalen en chorizo toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

Serveertip

SPaanse rose en een frisse salade



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soulfood
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top