Chinese Kool Met Pindasaus

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-02-2000

Een recept voor de magnetron.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 4 eetl. pindakaas (met sesam)

* 1 eetl. ketjap manis

* 1 theel. sambal oelek

* 1 dl melk

* 1 zakje santen

* 1 kleine chinese kool (ca 750 gr)

* 3 eetl. seroendeng
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

roer in een schaal de pindakaas, de ketjap, de sambal, de melk en de santen door elkaar. Verwarm dit mengsel, onafgedekt, ca. 2 minuten op vol vermogen in de magnetron. Roer het tot een gladde saus. Breng de pindasaus eventueel op smaak met wat extra ketjap en sambal. Maak de Chinese kool schoon en snijd de struik in de breedte in plakken van ca. 2 cm. Leg de plakken dakpansgewijs in een ronde schaal. Schenk de pindasaus over de Chinese kool.

Bereidingswijze

kook de Chinese kool, onafgedekt, ca. 6 minuten op vol vermogen beetgaar. Strooi er seroendeng over.

Laatste reacties

chefengel avatar
chefengel 20-11-2001

Dit recept hebben we met veel succes in onze radio uitgebruikt. Engel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten