1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Latkes

Latkes

Door: kerst_pasen_pinkster

  • Internationaal, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-02-2000

Ingrediënten


6 middelgrote aardappelen geschild, 1 ui, 2 eieren losgeklopt, 60 g bloem, 1 tl zout, mespunt witte peper, plantaardige olie om in te bakken, appelmoes of zure room om te serveren.



Latkes zijn aardappelkoekjes, een bekend gerecht uit de joodse keuken. Voor oud en nieuw. Vegetarisch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp in een keukenmachine die uitgerust is met een rasp de aardappelen en ui. Laat ze in een zeef uitlekken en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Doe het geraspte mengsel in een kom en klop er de overige ingredienten (behalve de olie, appelmoes en zure room) door (werk zo snel mogelijk, anders wordt de aardappel bruin). Verhit in een zware koekenpan op middelhoog vuur een laagje olie (circa 2,5 cm) of net zoveel dat de koekjes bedekt zullen zijn. Laat een eetlepel beslag in de hete olie glijden en bak de onderkant in 2 minuten bruin. Draai de latke om en bak de andere kant in 1-2 minuten bruin. Leg de latkes op een schaal en hou ze in de oven warm (150 graden Celsius). Ga door tot alle beslag op is en gebruik indien nodig extra olie. Serveer de koekjes direct met appelmoes of zure room



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top