vitello tonnato

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-02-2000

505 kcal (2115 kJ)/49 gr eiwit/34 gr vet/2 gr koolhydraten

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
100 gram tonijn in water

1,5 ansjovisfilet

1/2 eetlepel kappertjes

1 citroen

7 eetlepels mayonaise

8 plakken gare kalfsfricandeau (a ca. 25 gr.)

3 takjes peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, vershoudfolie

Bereidingswijze


  • Laat de tonijn en de ansjovis uitlekken.


  • Pureer de tonijn, ansjovisfilet en kappertjes tot een glad mengsel.


  • Halveer de citroen en pers een helft uit.


  • Roer de mayonaise en citroensap door elkaar. Breng op smaak met zout en
    peper.


  • Verdeel op 2 borden dakpansgewijs de kalfsfricandeau en schep de helft
    van de saus ernaast. Dek het af met de folie en zet het ca. 30 minuten
    in de koelkast.


  • Serveer de rest van de saus apart erbij.


  • Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes.


  • Was de peterselie en hak het grof.


  • Garneer met de peterselie en citroenschijfjes.

Laatste reacties

inge1956 avatar
inge1956 22-09-2006

Ik neem het recept lekker mee. Heerlijk vind ik dit gerecht.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten