1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. gegratineerde aardappelen

gegratineerde aardappelen

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen
1 teen knoflook
100 g geraspte kaas
125 ml slagroom
boter
zout en peper



Aardappelen echt anders!!! (het duurt wel even, maar het is echt superlekker!!!)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Pel het teentje knoflook en wrijf hiermee de ovenschotel in. Beboter de ovenschotel en leg er een laagje in plakjes gesneden aardappels op. Strooi er wat zout en peper en wat kaas over. Ga zo door tot plakjes op zijn en bestrooi d bovenkant rijkelijk met de rest van de geraspte kaas.
Giet er de slagroom over en dek de schotel af met aluminium folie.
Zet de ovenschotel in de hete oven (175? C) en laat de aardappels ca. 1? uur bakken.
Haal de folie van de schotel bak nog een half uur na, zodat de bovenkant een mooi bruin korstje krijgt.

Serveertip

Lekker met brocolli



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van okedan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van okedan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top