Erwtensoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.

Eerst hebben we uitnodigingen naar familie
en vrienden gestuurd en daags voor de
'erwtensoepdag' maakten we 3 soorten soep. Een met varkenspootjes, worst en (eventueel)vers buikspek erin (de 'vette'), een met het vlees van een hamschijf en worst ('gewone') en dan nog een pan waar de soep wel is getrokken van vlees (haal je eruit) en plakjes magere rookworst er in ('de magere').

Deel dit recept

Ingrediënten
* 500 gram spliterwten

* 1 grote selderijknol

* 1 winterpeen

* 1 dikke prei

* 1 bosje peterselie

* 1 bosje selderij

* 1 flinke aardappel

* 1 ui

* 1 hamschijf met bot (250 gram)

* varkenspootjes

* rookworsten

* bouillonblokjes, (of pak Honig erwtensoep

dan hoeft de aardappel niet)

* zout, peper.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de gewassen spliterwten met de
hamschijf en de varkenspootjes in 5 liter

water aan de kook. Schuim de bouillon af
en laat de soep 45 minuten trekken. Haal
de hamschijf uit de soep, snij die in

kleine stukjes (verwijder bot en vette
stukjes) en doe het vlees weer in de soep.

Voeg de in blokjes gesneden knolselderij,

de in plakjes gesneden wortel, de

gesnipperde ui, de inblokjes gesneden
aardappel en de rookworsten toe.

Breng de soep weer aan de kook en laat haar

30 minuten zachtjes doorkoken. Doe er dan

de fijngesneden prei, peterselie en selderij

bij en maak de soep op smaak met peper,
zout en bouillonblokjes. Roer om aanbranden

te voorkomen.

Als je een pakje erwtensoep toevoegt, dan

geen bouillonblokjes!

Serveertip

Zet een schaal roggebrood met katenspek op

tafel.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

berti avatar

Doorsturen

Home Recepten