Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep

Erwtensoep

Door: berti

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2000

Ingrediënten


* 500 gram spliterwten
* 1 grote selderijknol
* 1 winterpeen
* 1 dikke prei
* 1 bosje peterselie
* 1 bosje selderij
* 1 flinke aardappel
* 1 ui
* 1 hamschijf met bot (250 gram)
* varkenspootjes
* rookworsten
* bouillonblokjes, (of pak Honig erwtensoep
dan hoeft de aardappel niet)
* zout, peper.



Eerst hebben we uitnodigingen naar familie
en vrienden gestuurd en daags voor de
'erwtensoepdag' maakten we 3 soorten soep. Een met varkenspootjes, worst en (eventueel)vers buikspek erin (de 'vette'), een met het vlees van een hamschijf en worst ('gewone') en dan nog een pan waar de soep wel is getrokken van vlees (haal je eruit) en plakjes magere rookworst er in ('de magere').

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de gewassen spliterwten met de hamschijf en de varkenspootjes in 5 liter
water aan de kook. Schuim de bouillon af en laat de soep 45 minuten trekken. Haal de hamschijf uit de soep, snij die in
kleine stukjes (verwijder bot en vette stukjes) en doe het vlees weer in de soep.
Voeg de in blokjes gesneden knolselderij,
de in plakjes gesneden wortel, de
gesnipperde ui, de inblokjes gesneden aardappel en de rookworsten toe.
Breng de soep weer aan de kook en laat haar
30 minuten zachtjes doorkoken. Doe er dan
de fijngesneden prei, peterselie en selderij
bij en maak de soep op smaak met peper, zout en bouillonblokjes. Roer om aanbranden
te voorkomen.
Als je een pakje erwtensoep toevoegt, dan
geen bouillonblokjes!

Serveertip

Zet een schaal roggebrood met katenspek op
tafel.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top