Boeuf Bourguignon Uit De Romertopf

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2000

Franse stoofschotel, heerlijk mals

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr. runderlappen * peper en zout * 250 gr. champignons * 3 eetl. zilveruitjes * 2,5 dl. rode wijn * 1 bouillonblokje * takje tijm * laurierblaadje * 1 eetl. fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 280,56 kcal
Koolhydraten 4,00 g
Eiwitten 41,58 g
Vetten 4,47 g
Benodigdheden
Romertopf

Voorbereiding

Romertopf ca. 15 minuten in koud water zetten, uit laten lekken.

Bereidingswijze

Runderlappen in grote dobbelstenen snijden en kruiden met peper en zout. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Zilveruitjes in zeef afspoelen en uit laten lekken. Vlees, champignons en zilveruitjes over de bodem van de Romertopf verdelen en hierover de rode wijn schenken. Bouillonblokje boven de Romertopf verkruimelen, tijm, laurier en peterselie toevoegen. Deksel erop leggen en in koude oven zetten. Instellen op 220 gr. C en ca. 2 uur in de oven laten staan.

Serveertip

Serveren met aardappelkroketjes en doperwtjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten