1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw Met Gember-Wijnsaus.

Kabeljauw Met Gember-Wijnsaus.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2000

Ingrediënten 2 personen


1 prei - 4 gemberbolletjes - 2 eetlepels boter - 2 dl drogen wijn - 1 eetlepel groven mosterd - 200 gram kabeljauwfilet - 2 theelepels viskruiden - zout - peper.


Verder heb je nodig


Vergiet, koksmes, snijplank, koekenpan,


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Prei wassen en in stukken van ca. 10 cm snijden. Stukken in smalle langen reepjes snijden. Gemberbopllentjes in plakjes snijden, plakjes halveren. In koeken pan boter verhitten. Prei op hoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Prei op bord scheppen. Gemberplakjes aan bakvet toevoegen en al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Wijn en mosterd aan gember toevoegen. Saus op hoog vuur ca. 3 minuten tot helft laten inkoken. Kabeljauwfilet bestrooien met kruiden. In suas leggen en afgedekt ca. 5 minuten zachtjes stoven. Twee borden voorverwarmen. Vis heel voorzichtig keren, preireepjes erop leggen en afgedekt nog ca. 3 minuten zachtjes stoven. Vis op borden scheppen. Saus op smaak brengen met zout en peper en rond vis op borden scheppen.

Serveertip

Serveren met aardappelpuree en peultjes. Bevat per eenpersoonsportie: 265 kilocalorieen, vet 11 gram, eiwit 20 gram, koolhydraten 21 gram.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top