Manti

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2000

De turkse ravioli

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
375 gr bloem
1 ei
1 ui
250 gr rundergehakt
2 el fijngehakte turkse peterselie
zout en peper
3 tl paprikapoeder
4 teentjes knoflook
zout
600 gr turkse yoghurt
3 el boter
1 tl paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kneed vabn het bloem en ei een samenhangend deeg.
Verdeel in 2 porties,dek af en laat 30 min. rusten
Rasp de ui
Meng het gehakt met de ui,peterselie,zout,peper en paprikapoeder.
Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm en snijd er vierkantjes uit van 3 bij 3 cm.
Leg op elk vierkantje wat van de vulling,vouw e diagonaal en druk de randen goed dicht.
Breng een flinke pan met water en zout aan de kook en kook de envelopjes 10-15 min.
Pel voor de saus de knoflook en pers ze boven de yoghurt uit en roer er wat zout door.
Smelt de boter in de pan en strooi de paprikapoeder erin en bak dit kort
Laat de envelopjes uitlekken en verdeel ze over borden
Giet er wat van de saus over en druppel er wat paprikaboter overheen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rom avatar
rom

Doorsturen

Home Recepten