Thaise Biefstuksalade
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
THAISE BEEFSALADEIngredieenten:
1 limoen 1 teentje knoflook
4 el donkere soja saus 4 biefstukken
150 gr haricots verts 200 gr veldsla
6 takjes koriander 3 takjes munt
1/2 komkommer 1 el donkere basterdsuiker
3 el maiskiemolie zout,peper
Bereidingswijze:
Was de limoen en haal met een zesteur sliertjes van de schil.
Pers hem uit.
Pel de knoflook, en pers hem uit.
Klop een marinade van 3 el soja saus, 1 el limoensap en de knoflook.
Marineer de biefstukken ca. 5 min. in de marinade.
Maak de haricots schoon en kook ze in kokend water in ca. 5 min. beetgaar.
Was de veldsla en dep hem droog.
Was de koriander en muntblaadjes en hak ze fijn.
Snij de komkommer in reepjes.
Klop een dressing van de rest van de soja saus, limoensap,basterdsuiker en 1 el maiskiemolie.
Schep de limoensliertjes, koriander, munt, komkommer, haricots en de dressing door de veldsla.
Verhit de rest van de maiskiemolie en bak de biefstukken aan beide kanten ca. 3 min.
Bestrooi ze met zout en peper,snijd de biefstukken in plakjes en leg ze op de salade.