Gefrituurde Gamba`S
- Spaans, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 24-02-2000
Spaanse tapa′s, voor 16 stuks.
Ingrediënten
12 middelgrote rauwe gamba′s (steurgarnalen), tot de staart gepeld60 gr bloem
1 theel bakpoeder
zout
snuf cayennepeper
arachide-olie om te bakken
1 - 1 1/4 dl bier
1 teen knoflook, geplet met het vlak van een mes
citroenstrikjes voor garnering
pimiento dipsaus (zie recepten op deze pagina)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 640,71 kcal |
Koolhydraten | 50,44 g |
Eiwitten | 54,52 g |
Vetten | 18,65 g |
Bereidingswijze
Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de zwarte ader aan de rugkant. Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper. Roer er 1 eetl olie en zoveel bier door, dat een cremig beslag wordt verkregen. Laat het 30 minuten op een warme plaats staan.
Giet een laagje van 3 cm olie in een koekenpan. Voeg de geplette knoflook toe en bak tot de teen bruin wordt; verwijder hem met een schuimspaan. Wentel de garnalen door het beslag, schud het teveel aan beslag af en bak de garnalen in porties in de hete olie aan alle kanten bruin en gaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze warm, gegarneerd met citroenstrikjes.
Serveertip
Geef er naar wens Pimiento dipsaus bij (recept op deze pagina)
Laatste reacties
lekker recept alleen zie ik nergens het recept van de pimento dipsaus. pimiento dipsaus (zie recepten op deze pagina) dat staat wel onder je recept
HALLO, DIT WAS ECHT HET ULTIME RECEPT VOOR MIJ, EN DE ANDEREN VONDEN HET HEERLIJK! ER WERD DRUK GEVRAAGD NAAR HET RECEPT, EN HEB HET EEN PAAR KEER MOETEN AFDRUKKEN. DIE VAN ONZE GASTEN, EN VAN ONS: ONZE WELGEMEENDE COMPLIMENTEN! TOT ZIENS! GR. ANITA
HOI, LIJKT ME HEERLIJK! IK BEN VERZOT OP SCAMPI'S DUS DEZE KOMEN ZEKER OOK BIJ MIJ OP TAFEL! ZET HET FAVORIET EN PROBEER HET UIT! KOM TERUG VOOR VERSLAG. BEDANKT EN TOT ZIENS! GR. ANITA