1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gefrituurde Gamba`S

Gefrituurde Gamba`S

Door: heerlijke_hapjes

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2000

Ingrediënten


12 middelgrote rauwe gamba′s (steurgarnalen), tot de staart gepeld
60 gr bloem
1 theel bakpoeder
zout
snuf cayennepeper
arachide-olie om te bakken
1 - 1 1/4 dl bier
1 teen knoflook, geplet met het vlak van een mes
citroenstrikjes voor garnering
pimiento dipsaus (zie recepten op deze pagina)


Gefrituurde Gamba`S
Gefrituurde Gamba`S
Gefrituurde Gamba`S
Gefrituurde Gamba`S

Spaanse tapa′s, voor 16 stuks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dep de garnalen droog en verwijder eventueel de zwarte ader aan de rugkant. Meng in een kom bloem, bakpoeder, zout en cayennepeper. Roer er 1 eetl olie en zoveel bier door, dat een cremig beslag wordt verkregen. Laat het 30 minuten op een warme plaats staan.
Giet een laagje van 3 cm olie in een koekenpan. Voeg de geplette knoflook toe en bak tot de teen bruin wordt; verwijder hem met een schuimspaan. Wentel de garnalen door het beslag, schud het teveel aan beslag af en bak de garnalen in porties in de hete olie aan alle kanten bruin en gaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze warm, gegarneerd met citroenstrikjes.

Serveertip

Geef er naar wens Pimiento dipsaus bij (recept op deze pagina)



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top