Paashazen

  • Nederlands, Brood
  • 20-30 min.

dit is iets voor de paasdagen

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak mix wit of bruin brood
1 eidooier
rozijnen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

de oven een bakplaat en bakpapier
en rode stof voor strikjes

Voorbereiding

Maak het deeg volgens de pak
Laat dit rijzen en maak er grote en kleine hazen van.
Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met de ei en maak van de rozijnen de ogen
Verwarm de oven voor op 200c

Bereidingswijze

Maak voor staande hazen ovale bolletjes
voor het lijf en ronde bolletjes voor de kop.
snijd oortjes ui het deeg.
Leg de hazen op de bakplaat en plak de oren onder de kop.
Laat dit 10 min. rijzen.
Voor zittende hazen een lange rol maken
en hiervan een lus maken zodat er een staart en 2 pootjes ontstaan.
Snijd een ovaal bolletje in voor de kop en de oren.
Laat dit ook 10min. rijzen
Bak de hazen in _ 20 minuten inde voorverwarmde oven op 200c goudbruin.
Versierde hazen met een strikje om de nek.

Serveertip

Dit zou je kunnen serveren als paasontbijt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

katiemelissa avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten