1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti All'Amatriciana

Spaghetti All'Amatriciana

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2000

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 1 teentje knoflook, olijfolie, witte wijn, spek in dobbelsteentjes, 1 groen spaans pepertje, 800 gram gepelde tomaten uit blik, zout, 400 gram spaghetti, 100 gram geraspte pecorino (kaas)



Spaghetti op z'n Italiaans en een keer zonder gehakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper uitje en knoflook grof, was het groene pepertje, snij het doormidden, verwijder de pitjes (!) en snij het vruchtvlees in plakjes

Bereidingswijze

Verhit 1/2 dl olie en stoof de ui- en knoflooksnippers. Bak de spekjes 5 minuten mee. Voeg 1 dl witte wijn toe en laat zachtjes koken tot wijn verdampt is. Doe het spaanse pepertje samen met de tomaten (en sap) bij het spek. Maak op smaak met zout en laat 30 minuten pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar, roer de saus er doorheen en strooi er wat kaas over.

Serveertip

Met frisse komkommersalade en/of stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top