Nonnevotten
- Regionaal, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 22-02-2000
Voor de Carnavalstijd heb ik uiteraard een typisch gerecht uit gezocht dat met dit jaarlijks terugkerend festijn te maken heeft. Het wordt speciaal met de Carnaval gemaakt en smaken zowel warm als koud heerlijk!
Ingrediënten
500 gr bloem, snufje zout, 40 gr witte basterd suiker, 25 gr gist, 1/4 l melk, 125 gr boter, frituurvet, suiker.Benodigdheden
frituurpan, komBereidingswijze
Doe de bloem met het zout en de basterdsuiker in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Smelt de boter, maar laat deze niet warm worden. Giet de boter in het kuiltje en kneed alles tot een soepel deeg. Laat het deeg 1 uur rijzen en kneed het nog eens door. Maak er, met twee handen, lange rolletjes van en leg deze in een knoop. Laat de nonnevotten nog 20 min. rijzen. Verhit het frituurvet tot 180 C en bak de nonnevotten hierin bruin. Wentel ze, wanneer ze nog warm zijn, door de suiker.
Serveertip
Eet ze warm of koud.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties