Nonnevotten

  • Regionaal, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-02-2000

Voor de Carnavalstijd heb ik uiteraard een typisch gerecht uit gezocht dat met dit jaarlijks terugkerend festijn te maken heeft. Het wordt speciaal met de Carnaval gemaakt en smaken zowel warm als koud heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr bloem, snufje zout, 40 gr witte basterd suiker, 25 gr gist, 1/4 l melk, 125 gr boter, frituurvet, suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituurpan, kom

Bereidingswijze

Doe de bloem met het zout en de basterdsuiker in een kom en maak in het midden een kuiltje. Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Smelt de boter, maar laat deze niet warm worden. Giet de boter in het kuiltje en kneed alles tot een soepel deeg. Laat het deeg 1 uur rijzen en kneed het nog eens door. Maak er, met twee handen, lange rolletjes van en leg deze in een knoop. Laat de nonnevotten nog 20 min. rijzen. Verhit het frituurvet tot 180 C en bak de nonnevotten hierin bruin. Wentel ze, wanneer ze nog warm zijn, door de suiker.

Serveertip

Eet ze warm of koud.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten