1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. Watergruwel

Watergruwel

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2000

Ingrediënten 6 personen


1 kopje gort
ruim 1 liter water
krenten en rozijnen (van allebei een hand vol)
kaneelstokje
pot kersen, liefst zonder pit
flesje bessensap
suiker of suikervervanger



Ouderwets nagerecht, lekker fris en zoet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de krenten en rozijnen.

Bereidingswijze

De gort met koud water en het kaneelstokje opzetten. Wanneer het kookt, de krenten en rozijnen toevoegen en vijftien minuten laten koken.
Van het vuur halen, het bessensap en de kersen erbij doen. Maak op smaak af met suiker. Wanneer je het eerst wat laat afkoelen, heb je minder suiker nodig om het toch lekker zoet te krijgen.

Serveertip

Koel serveren.

Bron

Van mijn moeder!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van quiltcooking


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van quiltcooking
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top