1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep Met Rookworst

Linzensoep Met Rookworst

  • Duits, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2000

Ingrediënten 4 personen


250 gram linzen
4 kleine uien (sjalotjes)
200 gram doorregen rookspek
8 middelgrote aardappelen
1 rookworst
2 tl azijn



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De uien pellen.
De linzen met ruim 1 1/2 liter water en de "hele" sjalotjes aan de
kook brengen. Het spek en eventueel wat zout toevoegen en de
linzen in ? 45 minuten gaar koken.
Voeg zonodig nog wat water toe.
De aardappels schillen, in blokjes snijden en in een tweede pan
met weinig water en zout in 20 minuten gaarkoken.
Het spek uit de pan nemen en iets af laten koelen - zonodig het
zwoerd verwijderen - en het spek kleinsnijden. De rookworst in
plakken snijden.
Als de linzen gaar zijn de spekblokjes en de rookworst plus de
aardappelblokjes voorzichtig door de linzen scheppen.
Het geheel kruiden met azijn en wat peper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joost_maghet_weten


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joost_maghet_weten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top