Warme Slasoep

  • Vegetarisch, Soep
  • 10-20 min.

Verrassend knapperig en romige soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 klein uitje * boter, peper (,tabasco) * 2 teentjes knoflook * 1 krop ijsbergsla * 1 (runder)bouillontablet * 1 pakje Boursin ail & fines herbes (150 g)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 220,69 kcal
Koolhydraten 10,81 g
Eiwitten 5,00 g
Vetten 16,80 g

Bereidingswijze

Snipper de ui fruit ?m in de boter. * Pers de knoflook erboven uit. * Snijd de sla in reepjes. Leg een derde deel in de koelkast (voor morgen op een boterham met kaas). * Bewaar de helft van de overgebleven reepjes sla voor de garnering, en bak de rest 2 minuten mee met de ui. * Voeg een halve liter water toe en breng het aan de kook. * Verkruimel het bouillontablet erin. * Voeg een pakje Boursin toe en pureer de soep. * Breng de soep op smaak met peper en/of tabasco. * Bij het opdienen strooi je wat sla in de soep.

Serveertip

Veel Bourgondisch eetplezier, en je weet: "Een leven zonder genot is als een lange weg zonder pleisterplaatsen".

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smulpaap_peppi avatar
smulpaap_peppi

Doorsturen

Home Recepten