Mexicaanse pastasalade met kip

  • Mexicaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-02-2000

Carola Thomas. Ook te gebruiken als maaltijdsalade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. pastaschelpjes * zout * 1/2 ltr. kippebouillon * 250 gr. kipfilet * 1 rode paprika * 2 stengels bleekselderij * 2 bosuitjes * 4 eetl. mayonaise * 1 eetl. citroensap * 300 gr. maiskorrels * chilipoeder * 1/2 bosje peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de pastaschelpjes in ca. 8 min. beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Breng de bouillon aan de kook en laat de kipfilet hierin in ca. 10 min. tegen de kook aan gaar worden. Neem de kipfilet uit de bouillon, laat deze afkoelen en snij de kip in dunne reepjes.
Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij de stengels in dunne reepjes. Hak de bosuitjes fijn.
Roer in een schaal een sausje van mayonaise, citroensap en een eetl. bouillon en schep pastaschelpjes, kipreepjes, paprika, bleekselderij, bosui en mais erdoor. Breng de salade op smaak met zout en chilipoeder, laat ze ca. 3 uur staan, zodat de smaken in kunnen trekken. Garneer met fijngesneden peterselie.

Serveertip

Lekker met stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jackson avatar
jackson 13-08-2000

janny een prachtig recept dat ik gebruikt heb als maaltijd salade en dat nog geregeld op mijn menu zal voorkomen Jackson

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten