1. Home
  2. Recepten
  3. 4 Struisvogelbiefstuk

4 struisvogelbiefstuk recepten (81)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

struisvogelbiefstuk

Heerlijk!!

INGREDIENTEN

1 struisvogelbiefstuk van 150 gr platgeslagen tot 1 cm . 1/2 tot 1 teentje knoflook uitgeperst, versgemalen peper. 25 gr boter, 3 bosuitjes in ringen, 1 tl dijonmosterd, 1 el worchestersaus, 1/2 el brandy, 3 el room, 1 el peterselie.

Bereidingswijze

Smeer de biefstuk in met de knoflook en de peper. Verhit de boter en bak de biefstuk 3-4 minuten voor mediumresultaat. Haal uit de pan en houd warm. Doe evt nog wat extra boter in de pan, voeg de lenteuitjes toe en bak 1 minuut. Voeg mosterd,worcestersaus en brandy toe. Roer de aanbaksels los, Room toevoegen en 5 minuten laten sudderen. Steak met de peterselie in de pan terugdoen en even opwarmen.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Struisvogelbiefstuk

Kerstmenu voor 2

INGREDIENTEN

1/2 el boter, 1/2 el olijfolie, peper uit de molen, 2 struisvogelbiefstukjes, 2 el droge sherry, 1 dl kookroom, 1/2 dl kippenbouillon, 1 el veenbessen- of cranberrycompote.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Struisvogelbiefstuk

Met cantharellen

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukken van elk circa 150 gram, 250 gram schoongeborstelde cantharellen, 3 tot 6 eetlepels vleesjus, 1 tot 2 glazen rode port, 2 fijn gesneden sjalotjes, grove zwarte peper en wat zout, 30 gram boter

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

struisvogelbiefstuk

Struisvogelbiefstuk

INGREDIENTEN

2 struisvogelbiefstukken, honing, 1/2 glas whiskey of cognac, een beetje kippenbouillon, sap van een halve sinasappel, frambozen, evt. annanas, margarine, kristalsuiker, peper, zout

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2008
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

STRUISVOGELBIEFSTUK MET

INGREDIENTEN

, 4 st. struisvogelbiefstukken, 75 gr. roomboter, ½ cm gemberwortel, ½ zakje verse bieslook, 1 el. sambal badjak, gemalen komijn (djinten), plastik folie, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Struisvogelbiefstuk met appelstroopdressing

Erg lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

Struisvogelbiefstuk-2 tomaten-2 eetl.appelstroop-1/2 eetl.balsamicoazijn-3 eetl.olijfolie-100 gr.veldsla-2 lenteuitjes-1 eetl.mosterd.

  • Australisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Struisvogelbiefstuk met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

Struisvogelbiefstuk 4 lappen, Zout, Peper , Provençaalse kruiden, Boter , Ui, Tomaten puree ½ klein blikje, Sinaasappelsap 250 cc, Sinaasappel 2 stuks, Grand Marnier, Room, Roux,

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto met struisvogelbiefstuk

Een heerlijk hoofdgerecht misschien iets voor de feestdagen.Bevat 630 cal/2665kj/34 eiwit/13 gr vet/83g koolhydraten.

INGREDIENTEN

1 winterpeen,1ui,4 takjes selderijblad,250gr paddestoelenmelange,2eetl olijf olie,400gr risotto rijst,300ml droge wijn,1 liter bouillon,2 eetl boter,zout en peper,400gr struisvogelbiefstuk.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

struisvogelbiefstuk met stroganoffsaus

Met nu eens niet uit een pakje, maar zelfgemaakte saus

INGREDIENTEN

800 gr. struisvogelbiefstuk, 1 bakje chamignons, 2 rode uien, 12 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 100 gr. spekblokjes, 4 eetl. toamtenpuree, 1 dl. wodka, 70 gr. boter

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

struisvogelbiefstuk met stroganoffsaus

INGREDIENTEN

600 gr struisvogelbiefstuk, 400 gramchampignonschijfjes, 300 gram gesneden uitjes, knoflook, 400 gr rode en groene paprika reepjes, 100 gram spekblokjes, 4 eetl. tomatenpuree, 1 dl wodka, 70 gram boter, 0,5 ltr room

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spiesjes van Struisvogelbiefstuk

INGREDIENTEN

500 gram struisvogelbiefstuk, 1/2 theelepel donkere basterdsuiker, 50 gram gemalen pinda's, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel, paprikapoeder, 1 theelepel gemalen kaneel, mespunt chilipoeder, 2 theelepels selderijzout, 2-3 eetlepels olijfolie traditioneel

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste 4 struisvogelbiefstuk recepten

Struisvogelbiefstuk met knolselderijpuree

INGREDIENTEN

4 st struisvogelbiefstuk, 8 pl ham serrano, 2 dl wijn rode, 0,5 dl port rood, 1 pot vleesfond, 2 t tijmtakjes, 300 gr knolselderij, 4 st aardappelen, 75 gr boter, 1 bk creme fraiche, 1 mp zout, 1 mp peper, 1 zak basilicum vers. 4 st

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Struisvogelbiefstuk met paddestoelen-rucolastamppot

Struisvogelbiefstuk Dit vlees met zijn donkerrode kleur is lekker sappig en heel vetarm. Het vetpercentage is ca 2 %. De smaak is lichtzoetig en lijkt een beetje op ossenhaas. Struisvogelbiefstuk is rijk aan ijzer.

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukken (125 gr), 1 kg kruimige aardappels, 150 ml slagroom, 150 gr koude roomboter, 250 gr gemengde paddestoelen, 75 gr Serrano- of Parmaham, 100 gr Rucola, zout en versgemalen peper, 400 ml (1 pot) wildfond, 2 el Dijon mosterd,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

struisvogelbiefstuk met mango

INGREDIENTEN

4 Struisvogelbiefstukjes, 10 gr boter, 1 el olie, zout peper koriander, 1 rijpe mango of mango blokjes, 3 el pisang ambon, 1 el geraspte kokos,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

struisvogelbiefstuk met cranberry's

INGREDIENTEN

200g verse cranberry's zak a 340g Ocean spray), 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 appels (goudrenetten), 4 sjalotten, 300g paddestoelen(melange), 2 eetlepels boter, zout en peper, 4 struisvogelbiefstukken a 100g, 1dl wildfond(potje a 190ml.struik), 2 dl slagroom

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

Struisvogelbiefstuk met lekkere chutney en rode wijnjus

INGREDIENTEN

2 struisvogelbiefstukken, 250g gedroogde vijgen (wellen), 1 ui, 1 appel, 200ml rode wijn, 100ml water, 50g boter, 1 eetlepel witte wijnazijn, peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Struisvogelbiefstuk met abrikozensaus

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukjes, 2 theel gemalen piment, chilipeper, 1 ui, 2 eetl olie, 1 teen knoflook, ? theel kerriepoeder, 2 eetl azijn, 6 eetl abrikozenjam, zout en peper, 2 eetl koude boter, staafmixer,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelbiefstuk met paddestoelen-rucolastamppot

INGREDIENTEN

1 kilo kruimige aardappels150 ml slagroom150 gram koude roomboter250 gram gemengde paddenstoelen75 gram Parmaham100 gram rucola4 struisvogelbiefstukken van 125 gramzout en versgemalen peper400 ml wildfond2 eetlepels Franse mosterd

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelbiefstuk met amandel-gembersaus

Struisvogelbiefstuk met amandel-gembersaus

INGREDIENTEN

? 1 zakje blanke amandelen (45 g), ? ca. 3 cm gemberwortel, ? 2 sjalotjes, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 1/2 theelepel gedroogde dragon, ? (versgemalen) peper, ? 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml), ? 2 struisvogelbiefstukjes, ? 2 struikjes witlof, ? 1 tomaat, ? 1 theelepel appelstroop, ? zout, ? 2 eetlepels slagroom, , ? wok, ? staafmixer, ? grillpan,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Salade met struisvogelbiefstuk

INGREDIENTEN

100 gr struisvogelbiefstuk, sla (bijv: frisee, lollo biondo, ijsbergsla), alfalfa, pijnboompitten, olie, azijn, suiker, zout, peper, kooknat van stoofpeertjes.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Struisvogelbiefstuk Met Appel-Uiensaus

INGREDIENTEN

2 struisvogelbiefstukken - 1 appel (elstar of jonagold) - 1 ui - klontje boter - mespunt kruidnagelpoeder - mespunt kaneel - 1 tl kerrie - zout en peper - flinke scheut witte wijn

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Je gasten verassen met iets aparts in maximaal 10 minuten! Wild met fruit, de perfecte combinatie.

INGREDIENTEN

4 Struisvogelbiefstukken, Pot mangochutney (bijvoorbeeld Conimex), Zout en peper, Boter om te bakken

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Struisvogelbiefstuk met shii-take

INGREDIENTEN

2 struisvogelbiefstukken a 200 g, 200 g shii-take, 1 sjalotje, zout, versgemalen peper, 1 eetlepel boter, 1 dl creme fraiche

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Struisvogelbiefstuk met stroganoffsaus

INGREDIENTEN

640 gr struisvogelbiefstukjes, 1 bakje champignons, 2 rode uien, 12 teentjes knoflook, 2 rode parika`s, 2 groene paprika`s, 100 gram spekblokjes, 4 eetl tomatenpuree, 1 dl wodka, 70 gr boter

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2009
  •  
  •  20-30 min.

Struisvogelbiefstuk met cantharellen

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukken van elk circa 150 gram, 250 gram schoongeborstelde cantharellen, 3 tot 6 eetlepels vleesjus, 1 tot 2 glazen rode port, 2 fijngesneden sjalotjes, grove zwarte peper en wat zout, 30 gram boter

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Struisvogelbiefstuk met bergamotsaus

INGREDIENTEN

4 kleine struisvogelbiefstukjes, -8 plakjes katenspek, -boter, -peper en zout, -1 el geroosterde sesamzaadjes, -keukengaren, -Voor de saus:, -1/2 kleine prei, -1 teentje knoflook, -2 el boter, -1 el brandy (of cognac) of 3 el rode (Rhone)wijn, -1 tl Worcestershiresaus, -2 dl slagroom, -2 dl kalfsfond, -bergamotsiroop (of sap van 1/2 citroen), -Takje mint voor de garnering,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Struisvogelbiefstuk met appelsaus

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukken met meegeleverde wildkruiden en wildsaus, 2 appels, roomboter, mespunt kruidnagelpoeder, mespunt kaneel, 1 tl kerrie, zout, witte wijn, sperziebonen, aardappelschijfjes

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2011
  •  
  •  30-60 min.

Struisvogelbiefstuk en appelstroopdressing

INGREDIENTEN

Struisvogelbiefstuk, halve eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels appelstroop, 3 eetlepels olijfolie, pijnboompitten, 100 gram veldsla, 2 lente- of bosuien, 2 tomaten

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Struisvogelbiefstuk met vermouth-jus

Een beetje uit een kookboek maar het meest van mezelf. Een zalig herfstgerecht, feestelijk en simpel.

INGREDIENTEN

* 2 struisvogelbiefstukken * 50 ml water * 100 ml rode vermouth * 3 pimentkorrels of een mespunt gemalen piment * 1 tak rozemarijn * 1 el Blue Band culinesse * peper en zout uit de molen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Struisvogelbiefstuk met cranberry`s

INGREDIENTEN

200 gr verse cranberrys, 3 eetl bruine basterdsuiker, 2 appels, 4 sjalotten, 300 gr paddestoelen, 2 eetl boter, 4 struisvogelbiefstukken, 1 dl wildfond, 2 dl slagroom, peper & zout,

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2009
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Struisvogelbiefstuk met bramensaus

INGREDIENTEN

300 g knolselderij, in blokjes, 4 kruimige aardappels, in blokjes, 1 eetlepel gedroogde tijm, 100 g koude boter, in blokjes, 2 sjalotten, gesnipperd, 1 pot wildfond (380 ml), 150 ml rode wijn, 3 eetlepels bramenjam, 3 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes, 1 kaneelstokje, 1 bakje bramen (150 g), 4 struisvogelbiefstukjes, op kamertemperatuur, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Struisvogelbiefstuk met roomsaus

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukjes, bakboter of olijfolie, 1 potje Zure Room, 1 scheut Cognac (of Calvados), gekneusde zwarte peper, zout,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelbiefstuk met sinaasappeljus

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 el amandelschaafsel, 2 sinaasappels, 4 struisvogelbiefstukken, peper, zout, 30 g boter, 2 el marmelade, 2 dl kippenbouillon (van een tablet),

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelbiefstuk met veldsla

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 sinaasappels, 1 pot witte bonen à 380 g, afgespoeld, 4 el olijfolie extra vierge (C1000), 1 el versgeperst limoensap, 2 tl Dijon mosterd, peper, zout, 4 struisvogelbiefstukken, 1 1/2 el boter, 1 rode ui, in dunne partjes, 200 g veldslamix (C1000), 50 g walnoten, grof gehakt,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

STRUISVOGELBIEFSTUK MET AMANDEL-GEMBERSAUS

INGREDIENTEN

, 1 zakje blanke amandelen, 3 cm. verse gemberwortel, 2 st. sjalotjes gesnipperd, 2 el. olijfolie, ½ tl. dragon, gedroogd, peper, zout, ½ pot gevogelte fond van 380 ml., 2 st. struisvogelbiefstukken, 2 struikjes witlof, 1 grote tomaat, 1 tl. appelstroop, 2 el. slagroom,

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2010
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelbiefstuk met kruidensalsa

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 1 theelepel jeneverbessen, 50g gemengde groene blaadjes van spinazie, waterkers, kervel, peterselie, dragon, 1 bosje basilicum, 100ml olijfolie, 1 teentje knoflook, 20ml witte wijnazijn, 50ml rode wijn, versgemalen peper, struisvogelbiefstukken a ca. 125g, 50g boter, 2 eetlepels groene peperkorrels (Carbonell).,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

struisvogelbiefstuk met cranberrysaus

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukjes van circa 100 gram, peper, 1 pot cranberrycompote(350 gram), 125 ml. koksroom, zout

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Struisvogelbiefstuk met After

Struisvogel met een heel apart sausje van After : een alcoholisch drankje met koffie extract en vanille-caramel aroma`s.

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukjes van 180gr, 1 soeplepel vanillesuiker, 30 cl AFTER, Boter, Gemengde groenten( wortel, broccoli,witlof), Zoete aardappelen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Struisvogelbiefstuk met oesterzwammen

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

4 struisvogelbiefstukken, peper, zout, 1 el olijfolie traditioneel (c1000), 30 g boter, 300 g oesterzwammen, grof gesneden, 2 el italiaanse kruiden (c1000), geknipt,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2006
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Struisvogelbiefstuk met amandel-gembersaus

INGREDIENTEN

1 zakje blanke amandelen (45 g), ? ca. 3 cm gemberwortel, ? 2 sjalotjes, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 1/2 theelepel gedroogde dragon, ? (versgemalen) peper, ? 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml), ? 2 struisvogelbiefstukjes, ? 2 struikjes witlof, ? 1 tomaat, ? 1 theelepel appelstroop, ? zout, ? 2 eetlepels slagroom,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Struisvogelbiefstuk met amandel-gembersaus

INGREDIENTEN

1 zakje blanke amandelen(45 g Baukje), ca. 3 cm gemberwortel, 2 sjalotjes, 4 eetlepel olijfolie, 1/2 theelepel gedroogde dragon, peper, 1/2 pot gevogeltefond(380 ml AH), 2 struisvogelbiefstukken, 2 struikjes witlof, 1 tomaat, 1 theelepel appelstroop, zout, 2 eetlepels slagroom.

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste 4 struisvogelbiefstuk recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top