Oranjetaart

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-02-2000

Leuk voor koninginnedag

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
280 gr bloem, 1 1/2 tl. zout, 125 gr koude boter of margarine, 3 eidooiers, 200 gr witte amandelen, 100 gr zachte boter of margarine, 125 gr witte basterdsuiker, 1 ei, 1 blik perzikken (nettogewicht ca. 825 gr) 3 el abrikozenjam.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm met een doorsnee van ca. 26 cm.

Voorbereiding

Boven een kom 250 gr bloem en het zout zeven. De koude boter toevoegen en met twee messen in stukjes ter grootte van eern erwt snijden. Twee dooiers en ca. 3 el water toevoegen. Met een koele hand alles snel tot een soepel deeg kneden. Minstens 30 min. in de koelkast laten opstijven. De amandelen in een rauwkostmolen fijnmalen. Een taartvorm invetten.De oven voorverwarmen op 175 graden. Op een met bloem bestoven werkvlak het deeg uitrollen tot een dunne lap van ca. 30 cm doorsnede. De taartvorm hiermee bekleden. In een kom de zachte boter in ca. 5 min. klppen tot een romige massa. Lepel voor lepel de basterdsuiker erdoor kloppen. Een dooier en het ei erdoor kloppen. De gemalen amandelen en 30 gr gr. bloem erdoor roeren. Dit mengsel over de taartbodem verdelen. De uitgelekte persikhelften met de bolle kant naar boven erin drukken. In het midden van de oven de taart in ca. 40 min. goudbruin en gaar bakken. De abrikozen jam verwarmen. Hiermee de bovenkant van de taart bestrijken. De taart in de vorm laten afkoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten