Paddestoelen-Risotto
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een machtig lekker gerecht met een fluweel-zachte smaak!
Ingrediënten 4 personen
Olijfolie -100 gr. Vers geraspte Parmezaanse Kaas -
250 gr. Groene Asperges -
2 teentjes Knoflook -
1 zakje Cepes (gedroogd eekhoorntjesbrood -
2 dl Kookroom -
2 Sjalotjes -
2 dl droge witte Wijn (of vervang door bouillon)-
1 L. Groenten - of Kippenbouillon -
250 g (Kastanje)- Champignons - 100 gr. Oesterzwammen -
400 g Risotto.
Voorbereiding
Breng 3 dl water aan de kook, neem van het vuur af en leg de paddestoelen hierin 30 min. te weken.
Maak de asperges schoon, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook ze 5 min. voor in ruim water met iets zout.
Snijd de champignons in plakjes.
Giet de asperges af en bewaar tot gebruik.
Bereidingswijze
Snipper de sjalotjes en fruit met de knoflook uit de pers in 4 el olie.
Voeg de rijst toe en laat al roerbakkend in 3-4 min. glazig bakken.
Voeg al omscheppend steeds wat van de bouillon en wijn toe, zodat de rijst de kans krijgt om het vocht steeds op te nemen (dit duurt ongeveer 20 min.).
Voeg na 15 min. de paddestoelen met het weekwater, de champignons en de asperges toe en laat ze zachtjes meestoven.
Schep vlak voor het einde de room erdoor en serveer de risotto met de kaas.