1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Sauerbraten

Sauerbraten

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2000

Ingrediënten 6 personen


1 kilo runderstaartstuk
2 dl.wijnazijn
4 dl.water
1 grote ui
1/2 winterwortel
3 takjes peterselie
3 takjes selderij
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
10 witte peperkorrels
2 el rozijnen
2 el bloem
1 dl. zure room


Verder heb je nodig


Braadpan


Favoriet in duitsland

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en wortel schillen en in dunne plakken snijden. Peterselie en selderij wassen. Doe azijn, water, wortel, ui en alle kruiden in een pan (dus alles behalve vlees, bloem, rozijnen en room9 en breng deze marinade aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Laat de marinade afkoelen, leg het vlees erin en zet de pan 24 uur in de koelkast. Vlees af en toe keren. Haal het vlees de volgende dag uit de marinade en maak het droog met keukenpapier. Zeef de marinade en verwarm die in een steelpannetje.

Bereidingswijze

Doe 75-100 gram boter in een braadpan en braad daarin het vlees op flink vuur aan 8ongeveer 10 minuten9 Dan 3 dl. warme marinade toevoegen, de deksel op de pan en het vlees zeker 2 1/2 uur zachtjes stoven. Zo nu en dan het vlees keren en zonodig iets marinade toevoegen. Haal het vlees uit de pan. Maak een mengsel van 2 el.bloem en 4 el marinade. Giet dat al roerend bij de jus tot deze gebonden is. Voeg de rozijnen toe, laat de saus 5 minuten sudderen en maak deze af met de room. Breng de saus eventueel op smaak met z]out en iets suiker. Nu het vlees,desgewenst zonder vetrandje, in plakken snijden en serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top