Confit De Canard

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2000

Het is een methode om eendevlees (of ganzevlees te conserveren in 't eigen vet.

Deel dit recept

Ingrediënten
Een eend of gans
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een grote pan
veel geduld.

Bereidingswijze

Snij de vogel in grote stukken, haal het vet ervan af. Zout het vlees.
Smelt het vet in een grote pan; voeg een glas water toe en laatsmelten.
Laat de stukken vogel erin glijden en breng aan de kook en laat heel zachtjes sudderen. De tijd is afhankelijk van van de grootte van de vogel: een gans van 5 Kg vraagt 24 uur kooktijd, een normale eendvogel van 1,5 Kg 2 uur.
Haal de stukken vlees na afloop uit hun vet en ontbeen.
Leg in een stenen bewaarpot de beenderen onderin; leg daarop de stukken vlees, zout en peper licht; giet er het vet over.
(de botten onderin zorgen ervoor dat het vlees van de bodem af blijft liggen.)
Bewaar het vlees zo goed afgesloten totdat je het gebruikt.
Dat kan weken later zijn

Serveertip

Je eet een zo geconfijte eend of gans koud,
of maximaal lauw. Het vlees wordt op het bord uit het vet gehaald. Het vet wordt niet gegeten.
Je eet het met een gekookte aardappel of met een salade waaroverheen croutons ( goed in de knoflook geraspt en in olijfolie gebakken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten