Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tulband
  4. Tulband

Tulband

Door: kerst_pasen_pinkster

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2000

Ingrediënten


Tulbandvorm met een inhoud van 1,5 liter
250 gram bloem
mespunt zout
100 gram witte basterdsuiker
1/2 zakje droge gist
1 dl melk
150 gram boter
2 eieren
100 gram rozijnen
50 gram sukade
2 eetlepels gekonfijte sinaasappelschilletjes
boter voor de vorm
1 zakje geschaafde amandelen



Voor kerst. Voor 20 plakken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en meng er het zout en de suiker door. Los de gist op in de lauwwarme melk en meng met de boter en de eieren door het bloemmengsel. Dat gaat het makkelijkst in de foodprocessor. Voeg zonodig nog een scheutje melk toe; het moet een zacht deeg zijn. Schep het deeg in een met bloem bestrooide kom en laat op een warme plaats afgedekt met een doek ca. 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld. Meng de rozijnen, de sukade en de in stukjes gesneden sinaasappelschillen door het deeg. Vet de vorm goed in met boter en bestrooi met de geschaafde amandelen. Doe het deeg in de vorm en druk goed aan. Laat afgedekt nogmaals rijzen tot de vorm voor minstens driekwart is gevuld. Verhit intussen de oven voor op 200? C. Bak de tulband in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en besmeer de sneetjes met boter.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top