1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Tzatziki
  6. Tzatziki

Tzatziki

Door: rom

  • Grieks, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2000

Ingrediënten 4 personen


600 gr griekse vette yoghurt
1 groite komkommer van ? 400 gr
zout
3 teentjes knoflook
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
2 takjes munt



Yoghurt met komkommer

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed een zeef met kaasdoek en giet de yoghurt hierin.Hang dit boven een kom en laat ? 20 min. uitlekken.
Rasp de komkommer met schil grof.
Roer er 1 tl zout door en laat 10 min. uitlekken in een zzeef.
Druk dit uit.
Pel de knoflook.
Doe de yoghurt met de komkommer in een schaaln en pers de knoflook hierboven uit.
Schep er de azijn en olie door.
Breng op smaak met zout en peper.
zet in de koelkast en laat het in 10 min. koud worden
Garneer met de takjes munt

Serveertip

Lekker met brood
maar ook heerlijk bij gegrilde vis of vlees



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top