1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: rom

  • Turks, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2000

Ingrediënten 4 personen


250 gr rode linzen
1 aardappel
1worteltje
2 uien
4 el boter
1 el bloem
1 ltr bouillon
2 1/2 dl melk
1 eierdooier
zout
peper
paprikapoeder



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zoek de linzen uit en was ze.
Schil de aardappel en schrap het worteltje was ze en rasp ze fijn.
Pel de uien en rasp ze heel fijn
Verhit 2 el boter en fruit hierin de geraspte ui.Strooi de bloem erover roer goed door en laat gaar worden.Voeg er geleidelijk al roerend de bouillon bij tot er een licht gebonden soep ontstaat.Voeg de aardappel,wortel en linzen toe en kook dit zachtjes 40 min. met de deksel op de pan.
Zeef de soep en pureer het groente mengsel
Schep de puree door de soep en breng aan de kook.
Roer de dooier met de melk goed door elkaar en giet dit 10 min. voor het serveren door de soep. NIET MEER KOKEN
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de rest van de boter en strooi er rijkelijk paprikapoeder in en bak dit goed door.
Verdeel de soep over soepkommen en doe het paprika mengsel erover



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top