1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. *Poon van Hans*

*Poon van Hans*

Door: tourette

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2000

Ingrediënten 4 personen


Acht Poontjes of 750 gr Poonfilet, 2 grote Uien gesnipperd, 2 grote Tomaten in blokjes. Boter/olijfolie, Peper, Zout, 1 theel. Kerriepoeder, Persillade of Herbes de Provence.



Zalige Rode Poon-schotel !!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Poon (ook wel knorhaan genoemd vanwege het geluid dat hij maakt) komt bijna overal in de Noordzee voor op een diepte tussen 10 en 60 meter. Er zijn drie soorten ponen te onderscheiden: de grauwe poon, de rode poon en de Engelse poon. Zoals de namen al doen vermoeden, is de ene poon rood, de ander grauwbruin. De grauwe poon kan echter ook rood zijn.

Bereidingswijze

Poon schoonmaken, droogdeppen, inwrijven met peper-zout-persillade. In koekenpan boter en olijfolie verhitten en poon aan beide zijden bruinbakken in 6-8 min. Poon uit de pan en warmhouden op sierschaal.
In de helft van de braadboter de ui met kerriepoeder 5 min. fruiten en dan nog 2 min. de tomaat erbij. Het ui-tomaat-kerriemengsel over of om de poon heen draperen.

Serveertip

Lekker met bijv. gebakken aardappelschijfjes of krieltjes en ravigotesaus.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top