1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Knoflookgarnalen

Knoflookgarnalen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2000

Ingrediënten 4 personen


500 g. Gamba's * 1 stukje geschilde Gemberwortel,(van 2 cm)) * 1 Rode ui, * 5 tenen Knoflook, gehalveerd * 2 el. Citroensap, * 1 el. Olie, * Zout *


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gamba's (ook wel reuzengarnaal of Chinese garnaal genoemd) worden vaak verward met scampi, maar even voor de duidelijkheid:
Een gamba is een grote garnaal en een scampi is een kleine kreeft.
Inderdaad is het verschil tussen beide klein wanneer ze als losse staarten worden verkocht.
Zoals u op het plaatje kunt zien zijn de knoflookgarnalen lekker in combinatie met een stoomgerecht.


Bereidingswijze

Pel de garnalen maar laat het staartstuk zitten.
Verwijder de eventuele zwarte darm aan de rugzijde.
Snijd de ui in vieren.
Maak de ui, knoflook en gember fijn in de keukenmachine of met de staafmixer.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het uimengsel met het citroensap en zout circa 3 minuten.
Voeg de garnalen toe en bak ze mee totdat ze roze zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top