Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Salade Bankok

Salade Bankok

Door: basalk

  • Thais, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2000

Ingrediënten 2 personen


1 varkenslapje van 150 gr., 2 theel. sesamolie, 3 lente uitjes, 2 kleine tomaten, 1 limoen, 2 eel. Nam Pla (Thaise vissaus), 1 theel. sambal badjak, 1/2 dl. dikke kokosmelk, 1 eetl. gehakte munt, 2 eetl. fijngehakte basilicum.


Verder heb je nodig


Anti aanbakpan


Pittige vleessalade met kokosdressing

Ontdek meer:

Voorbereiding

Masseer het vlees met de olie en laat het buiten de koelkast op temperatuur komen,. Snijd de lenteuitjes in ringen en de tomaat in partjes. Pers de limoen uit. Meng het sap met de Nam Pla,sambal, kokosmelk, munt en basilicum.

Bereidingswijze

Verwarm een anti aanbakpan op hoog vuur, zet het vuur op halve stand en leg het vlees in de pan. Bak het in 6 minuten zachtjes aan beide kanten bruin en gaar. Schuiif het vlees tijdens het bakken over de bodem en keer het regelmatig. Snijd het vles vervolgens in dunne reepjes en meng het door kokosdresing, meng er ook de tomaat en de ui door. Laat het nog twee minuten trekken voor het te serveren.

Serveertip

Op twee bordjes serveren en garneren met een partje limoen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top