1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Peper
  5. Madame jeanette peper
  6. Broodje bakkeljauw

Broodje bakkeljauw

  • Surinaams, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2000

Ingrediënten 10 personen


Ruim 1 pond gedroogde bakkeljauw (Konmar) - 2 flinke uien - 2 teenjes knoflook - 2 flinke tomaten - 4 stukjes hete peper (madame jeanet)- zonnebloemolie - 10 harde surinaamse broodjes of puntbroodjes



Lekker pittig tussendoortje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bakkeljauw ontzouten door deze in ruim water gedurende 15 minuten uit te koken. Fileer de bakkeljauw daarna.

Bereidingswijze

Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze in (= fruiten) in voldoende hete olie glazig. Meng de fijngehakte tomaat en peper erbij. Laat dit 5 minuten sudderen. Voeg de gefileerde bakkeljauw er aan toe. Laat dit in zijn geheel droogbakken tot het vocht verdampt is.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Doe de bakkeljauw op een broodje en serveer dit met wat kouds te drinken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van makanmakan


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van makanmakan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top