Scones With Clotted Cream

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2000

Iers scones recept( met dank aan Ann van wie ik dit gekregen heb.)

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr. zelfrijzend bakmeel, mespuntje zout, 50 gr. zachte boter, 1 ei, 3 el. melk, boter om in te vetten, 1 bekertje creme fraiche, 1 dl. slagroom, frambozenjam.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakmeel met zout in deegkom zeven. zachte boter toevoegen, met een vork door het bakmeel roeren tot het kruimelig is. 1 ei loskloppen met 3 el. melk en aan het bakmeel toevoegen. het geheel tot een soepel deeg kneden.

Bereidingswijze

het deeg uitrollen tot een lap van ca. 1 cm. dik. Steek hier met een glas of zoiets, rondjes uit. Bak deze op een ingevet bakblik in de oven op 200 graden in ca. 15 minuten gaar.
Clotted cream:klop 1 bekertje creme fraiche los met 1 dl. slagroom.

Serveertip

Serveer de scones met frambozenjam bij de thee en geef de clotted cream er apart bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

irbi avatar
irbi 10-11-2000

Ik ben erg blij met dit (originele) recept. Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten