Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Lollo Rosso Salade

Lollo Rosso Salade

Door: praline

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2000

Ingrediënten 4 personen


1 blikje ananasschijven op eigen sap (netto 234 gr.)100 gr. walnoten, 350 gr. witte of blauwe druiven, 1 ui, 1 krop lollo rosso, 6 el. zonnebloemolie, 3 el. (citroenmelisse)-azijn, 2 tl. zaanse mosterd, 2 tl. citroenrasp. zout, 1 pakje verse roomkaas (150 gr.) versgemalen peper.



Ontdek meer:

Voorbereiding

In zeef ananas uit laten lekken en in kleine stukjes snijden (sap wordt niet gebruikt). helft van de walnoten in kleine stukjes hakken. druiven wassen, halveren en de pitjes verwijderen. ui pellen en heel fijn snipperen. Lollo rosso wassen en droogslaan. In kommetje azijn, olie, mosterd, citroenrasp, ui, gehakte walnoten en zout tot sausje kloppen.

Bereidingswijze

Lollo rosso over 4 borden verdelen. Ananasstukjes en druiven erover verdelen. Sausje erover sprenkelen. Roomkaas erover verkruimelen. bestrooien met versgemalen zwarte peper. Achtergehouden walnoten erover verdelen.

Serveertip

Goed gekoeld is de roomkaas gemakkelijker te verkruimelen.
Serveren met stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praline
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top