1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gekookte Mosselen

Gekookte Mosselen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-02-2000

Ingrediënten 2 personen


50 gram boter, 150 gram ontbijtspek, 2 preien, 2 takjes peterselie, 2 takjes selderij, 1 laurierblad, peper, 1 citroen, 4 kg mosselen, 50 cl Brouwers bier, 1/8 l slagroom


Verder heb je nodig


Grote pan


Mosselen gekookt in bier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Mosselen schoonmaken, ontbijtspek in blokjes snijden, citroen in partjes, prei in dunne ringen.

Bereidingswijze

De boter smelten in een hoge pan. Voeg ontbijtspek toe en bak het op een laag vuur uit. Voeg 2/3 van de prei met de peterselie en de selderij, het laurierblad en vers gemalen peper toe. Zet vuur hog en laten 3 minuten bakken. Voeg dan bier, de citroen en de mosselen toe. Deksel op de pan en kook ze snel gaar. Als de mosselen geopend zijn is het gaar. Giet nog de slagroom erover met de rest van de prei en schud de pan nog een keer goed door. Serveer direct.

Serveertip

Heerlijk met een knoflooksausje en stokbrood en natuurlijk een glas bier of witte wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top