1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Caldo verde

Caldo verde

  • Vegetarisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2000

Ingrediënten 4 personen


300 gram aardappels (kruimige soort)
4 teentjes knoflook
olijfolie extra vierge
250 gram schoongemaakte boerenkool
1 liter water
zout of bouillonblokje naar wens, versgemalen peper



Portugese boerenkoolsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Pel de knoflook en snijd ze in plakjes. Verwarm wat olijfolie in een grote pan, en fruit de knoflook zachtjes aan. Voeg de aardappels en de kool toe, en roer alles goed om. Voeg water en zout of bouillonblokje toe, en breng aan de kook. Laat de groenten in een gesloten pan in 20-25 minuten gaar worden. Pureer de soep en voeg de peper toe.

Serveertip

Serveer de soep in de borden, en schenk per persoon 1/2 - 1 eetlepel olijfolie op de soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monalisa


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monalisa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top