slagroomsoesjes

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2000

heerlijk recept,goed voor ongeveer 8 a 12
soesjes,maar je kan het recept natuurlijk altijd verdubbelen!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*1 dl water
*50 gram boter
*60 gram bloem
*2 eieren
*snufje zout
*slagroom
*eventueel gesmolten chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
geen

Bereidingswijze

*breng het water met de boter en het zout aan de kook,(geod roeren dat de boter oplost)
*doe er de gezeefde bloem bij
*laat het mengsel onder goed roeren koken tot het als een bal van de pan loslaat
*neem de pan van het vuur en laat het deeg even bekoelen
*klop het ei los
*roer ze er in gedeelten door
*klop het deeg nog even door tot het er glanzend uitziet
*spuit(met behulp van een spuitzak) of leg(met behulp van 2 lepels),kleine deeltjes van het deeg(voor een moorkop grote deeltjes),op een beboterend bakblik
*plaats het bakblik in de onderste helft van de oven
*bak de soezen in ongeveer 30 minuten gaar en bruin in een voorverwarmde hete oven (220 graden),temper na tien minuten de oven naar 175 graden.
*vermijd tijdens het bakken en afkoelen alle tocht,laat de soezen dus ook afkoelen
*knip of snijd ze halfopen
*vul ze met slagroom en doe ze weer dicht
*bestrooi de soezen met poedersuiker en een toefje slagroom

Serveertip

mocht u moorkoppen willen maken,smelt dan een reep pure chocolade,met behulp van een pannetje kokend water en daar bovenop een schaaltje chocola en druppel dit dan over de soezen heen...


EET SMAKELIJK!!!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten