1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Mousse Van Advokaat

Mousse Van Advokaat

Door: rob_immers

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-02-2000

Ingrediënten 15 personen


* 12 dl. room
* 100 gr. suiker
* 5 dl. advokaat
* 1 dl. room
* 9 st. gelatineblaadjes
* 1 scheut vanilleessence


Verder heb je nodig


< Mixer of keukenmachine
< steelpannetje
< vormpjes of coupes


Luchtige mousse van advokaat.
Lekker bij chocolade.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-De gelatineblaadjes laten weken in ijskoud water

Bereidingswijze

~ De room met de suiker opkloppen tot "yoghurt dikte" en de advokaat erdoor mengen.
~ De 1 dl. room verhitten met de essence en hierin de uitgeknepen geweekte gelatine doen en oplossen.
~ Deze massa direkt vermengen met de rest van de ingredienten en afvullen in coupes of vormpjes.

Serveertip

~ De vormpjes eventueel instrijken met gesmolten chocolade.
~ De coupes evt. beleggen met cakeplakjes of lange vingers die men eerst in een bepaalde likeur doopt of besprenkeld.
B.V. bananenlikeur/amaretto/koffielikeur.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rob_immers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top