stamppot bladspinazie met boursin

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2000

Een stamppot weer eens heel anders en makkelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
750 gram geschilde aardappels, bladspinazie vers (of heel makkelijk 1 pak 450 gr.Iglo Bladspinazie), 1 eetlepel olijfolie, 150 gr kleine ontbijtspekblokjes, 1 grote ui, 1 kleine rode paprika, 1 klein pakje (80gr) Boursin met peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Snipper de ui en snijd de paprika.

Bereidingswijze

Kook de aardappels met een snufje zout in ca. 20 min gaar. Verwarm de spinazie.
Verhit de olie en bak de spekblokjes hierin uit.
Bak de ui en de paprika 4 minuten met de spekblokjes mee.
Giet de aardappels af.
Opschudden, fijnstampen en mengen met het ontbijtspekmengsel, de spinazie en de Boursin.

Serveertip

Lekker bij de stamppot:
Pittige gahaktballetjes: Meng 250 gr. gehakt met 2 eetlepels paneermeel, een half losgeklopt ei, 1 eetlepel gehaktkruiden, 1 fijngeperst teentje knoflook en 1 eetlepel Franse mosterd. Rol er 6 balletjes van en bak ze in een klontje boter in ca.15 minuten bruin en gaar.

Laatste reacties

vanree avatar
vanree 27-04-2002

Heerlijk gerecht, gaan dit zeker vaker eten. groetjes Irene uit Kaapstad

poelske avatar
poelske 28-05-2001

m'n zus had het gemaakt en het was heerlijk. P.Poels.

mirshar avatar
mirshar 13-03-2000

Heel lekker, we aten al wel eens spinazie-stampot maar dit is een erg lekkere variant erop. Familie van den Biggelaar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten