1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-02-2000

Ingrediënten 4 personen


50 gr. boter
4 eieren
75 gr. basterdsuiker
100 gr. bloem
0,5 theelepel zout
0,5 liter melk
poedersuiker
Voor kersenclafoutis: 500 gr. zwarte kersen halve dl. kirsch.
I.p.v. kersen: appel kaneel rum. Of ander fruit.


Verder heb je nodig


Mixer


Heerlijk Frans nagerecht, makkelijk en snel te maken. Ook lekker als tussendoortje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bedenken welk fruit je er vandaag weer eens in gaat doen.
Kies je voor de kers: 1 uur voorber.

Bereidingswijze

Vruchten wassen en evt. kleiner snijden. Bij kersen: ontpitten en in kom met kirsch 1 uur laten staan.
Lage ovenschaal invetten.
Oven voorverwarmen op 175 gr.C.
In pannetje 25 gr. boter op zacht vuur laten smelten. In beslagkom de eieren en basterdsuiker licht & luchtig kloppen. Bloem en zout erbij zeven en doorkloppen. Gesmolten boter en de melk erbij kloppen tot je een glad beslag krijgt. Schenk dit vervolgens in de ovenschaal. Verdeel de vulling en de in klontjes gesneden boter over
de schaal.
De taart gaarbakken in het midden van de oven (ongeveer 40 min.). Lauwwarm of koud opeten. Evt. met poedersuiker bestrooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kingme


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kingme
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top