Waterkers (2 bosje) Vijg (2 st.) Netmeloen (1 klein) Vanillestokje (1 st.) Rijstwijn (2 el.) Limoensap (2 tl.) Olie, olijf- (4 el.) Peper, gedroogde, grofgemalen (1 tl.) Zout , Oost-Indische kers, bloem
Valentijnsrecept
Neem bij voorkeur een netmeloentje met oranje vruchtvlees. Benodigde materialen: borden.
Maak de waterkers schoon. Snijd de vijgen elk in 6 partjes. Halveer de meloen, verwijder de zaadjes en snijd hem in dunne parten. Schil de meloenparten. Snijd het vanillestokje in en schraap en een mesje het merg uit het stokje.
Klop een dressing van de rijstwijn, het limoensap, de olie, het vanillemerg en de grof gemalen peper. Schep per persoon 1 eetlepel van de dressing door de waterkers en breng het op smaak met wat zout. Verdeel het fruit over de borden en leg de waterkers in het midden. Lepel de resterende dressing erover. Garneer met de bloemen.