: Pasta, zelfgemaakte (16 x) Kreeft (2 stuk) Saffraan (16 draad) Spinazie (500 gram) Sjalot, gesnipperde (80 gram) Knoflook (10 gram) Eierdooier (1 x) Melk (0.5 dl.) Visfond (25 cl.) Boter (80 gram) Sjalot (1 x) Olie, olijf- ,Peper ,Zout .
Een staafmixer
Valentijnsrecept
Neem voor de pasta bij voorkeur pastarondjes van ongeveer 8 centimeter doorsnede of gebruik zelfgemaakte pasta in rondjes.
Kook voor de saus de visfond met de draadjes saffraan tot de helft in. Voeg de boter toe en monteer de saus met de staafmixer. Breng dit geheel op smaak met peper en zout.
Kook de kreeft in 4 minuten in ruim water met zout. Koud spoelen en leeg halen. Fruit de gesnipperde sjalotten aan in boter tot dat ze glazig zijn. Snij de kreeft in kleine stukjes en fruit deze even mee. Daarna koud zetten.
Maak van de eierdooier en de melk een eigeel/melk mengsel. Leg de pastarondjes uit en besmeer ze met dit eigeel/melk mengsel. Verdeel de kreeft mengsel over de pasta velletjes. Dek dit af met een pastavelletje en druk tussen de handpalmen de lucht eruit.
Snipper de sjalot en zet de spinazie ermee aan en maak dat op smaak met peper en zout. Kook de ravioli af in water en zout beetgaar. Serveer in een diep bord de ravioli met de spanizie en doe de saffraansaus erover heen.