Oosterse Kippesoep Met Tortelini
- Indonesisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-02-2000
Ingrediënten 4 personen
2 st kippebouillontabletten125 gram kipfilet
100 gram champignons
15 gram koriander
100 gram tortelini
naar smaak zout
eetl sojasaus
mesp sambal oelek
eetl citroensap
naar smaak peper
Voorbereiding
Voorbereiden: In pan 8 dl. water aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Kipfilet in kleine stukjes snijden en aan bouillon toevoegen. Kip i ca. 4 minuten zachtjes gaar koken. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden.
Bereidingswijze
Bereiden: Tortelini met zout gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen bouillon met kip opnieuw aan de kook brengen. Champignons toeveogen en soep ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met sojasaus, sambal, citroensap, zout en peper. Tortelini afgieten en door soep roeren. Soep nog ca. 1 minuut doorwarmen. Soep in vier diepe borden scheppen. Bestrooien met koriander.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties