1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Risotto
  5. Risotto

Risotto

  • Arabisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-02-2000

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes, 400 gram risottorijst, 200 ml droge witte wijn, 400 ml kippenbouillon, 1/3 theelepel saffraanpoeder, zout en peper, 100 gram parmezaanse kaas (gemalen) en 20 gram zwarte truffel.


Verder heb je nodig


Pannen


Risotto met saffraan en zwarte truffel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de sjalotjes fijn. Laat de bouillon tegen de kook aan zitten.

Bereidingswijze

Verwarm de boter en fruit de sjalotten. Voeg de rijst toe en laat deze ook mee fruiten. Roer de wijn door de bouillon en giet 2/3 van het vocht bij de rijst. Roer alles nog een keer om en zet de pan op een laag vuur. Houd de massa net tegen de kook. Voeg als het vocht geabsobeerd is de rest van het vocht toe, samen met de saffraanpoeder en roer alles voorzichtig een keer om. Als de rijst gaar en romig is, na ongeveer 20-25 minuten, haal dan de pan van het vuur en roer de boter en de kaas door de risotto.

Serveertip

Serveer de risotto op voorverwarmde borden op een bed van roodlof en schaaf over elk bord een paar plakjes truffel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van disney_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van disney_1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top