1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Kouseband
  6. surinaamse rijstschotel

surinaamse rijstschotel

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2000

Ingrediënten 6 personen


500 gram Hamlappen,
1/2 madam janet (geel),
1 paprika (rood of geel),
ketjap manis,
1/2 zakje kruidenmix voor nasi (conimex),
300 gram kouseband,
2 uien,
4 tomaten (gepeld),
350 gram rijst (lassie toverrijst),
1/2 liter water,
olie (zonnebloem of olijf).


Verder heb je nodig


Grote wokpan,
kookpannetje,
snijplank,
mes,
houten lepel.


Makkelijk te bereiden, alles in 1 pan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

MARINADE:
1.Madam janet heel fijn snijden.
2.Paprika in blokjes snijden.
3.Dit samen met de nasimix en een scheutje ketjap manis vermengen.
4.Hamlappen in blokjes snijden en bij de marinade voegen.
>>min. 1 uur in laten trekken!

OVERIGE INGREDIENTEN:
5.Kouseband wassen en in kleine reepjes snijden(julienne).
6.Ui pellen en in blokjes snijden.
7.Tomaten pellen (kruislings aan de onderkant insnijden en even onderdompelen in kokend water, velletje kan je er nu zo vanaf trekken)en in blokken snijden.

Bereidingswijze

Beetje olie in de Wok heet maken.
Op hoog vuur.
Hamlappen samen met de marinade aanbakken.
vervolgen de uien even meebakken.
Nu de blokjes tomaat erbij samen met de kouseband.
ong. 5 min doorbakken.
water toevoegen en als laatste de rauwe rijst erbij.
Alles op rustig vuur laten sudderen tot alle vocht opgenomen is door de rijst.
af en toe omroeren!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveren met Sate en kroepoek.
En (uiteraard) een groot glas koud witbier.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joshuatree


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joshuatree
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top