Portugal: Sardines uit de oven

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-02-2000
  • Portugal: Sardines uit de oven

    Portugal: Sardines uit de oven

    Portugal: Sardines uit de oven

* Sardinhas a Setubal *
Als er geen houtskoolgrill beschikbaar is, bakken de Portugezen de sardientjes met tomaten en kruiden in de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg verse sardientjes (ingewanden, kop en schubben verwijderd), peper, zout, 1 el olijfolie, 300 g tomaten (ontveld en in stukjes), 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 fijngesnipperde ui, bosje peterselie en dille (fijngehakt), 1 dl droge witte wijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Bestrooi de sardientjes met peper en zout en bestrijk ze met de helft van de olie. Vet met de andere helft een ovenschaal in.
Vermeng tomaten, knoflook, ui, peterselie, dille, wijn, peper en zout en verdeel dit mengsel over de bodem van de schaal. Leg de sardientjes hierop en druk ze in de tomatensaus. Bak ze in 5-6 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Laatste reacties

pblansjee avatar
pblansjee 21-06-2012

jammer dat er zout op moet want dat is hier niet te koop...

Cabreira avatar
Cabreira 05-11-2010

jammer dat er dille in moet want dat is hier niet te koop...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten